De 100 beste moppen van op het ganse web!

 

 

 

Homepage Top 100 moppen Info Links Sitemap
 

Met topmoppen.be proberen we de beste moppen van het ganse web samen op één enkele site te zetten. Omdat andere moppensites al snel een overvloed aan moppen aanbieden, waarvan meer dan de helft slecht is, hebben wij er voor gekozen om een selectie te maken van de allerbeste moppen. Heb je zelf nog een mop die thuishoort in de top 100, stuur ze dan als de bliksem door naar moppen@topmoppen.be, en wij plaatsen ze (na goedkeuring) op de website!

 

Alle moppen op deze site zijn louter ludiek bedoeld en het is dan ook niet onze bedoeling om iemand te kwetsen. In een mop wordt er regelmatig gelachen met minderheden, maar wij beschouwen dit eerder als een aanduiding van het probleem door er mee te lachen, dan een directe aanval tegen die groep minderheden.
 

 

Moppen zijn tegenwoordig overal aanwezig in onze maatschappij. Of je nu in de lagere school een mop over Jantje vertelt of een vettige mop op café, het is altijd lachen geblazen! Spijtig genoeg is een mop echter dikwijls maar zo grappig als de manier waarop ze vertelt wordt. Probeer dus steeds een mop levendig te vertellen, en let er op dat je de aandacht van je luisteraars niet verliest. Maak gebaren, leg intonaties op de juiste moment en zorg ervoor dat je climax subliem is.

De geschiedenis van de mop:
Moppen zijn te situeren in de mondelinge overlevering en om die reden zijn het dan ook volksverhalen. Het woord 'mop' zelf bestaat nog maar sinds de tweede helft van de 19e eeuw. Maar al lang voordat het woord 'mop' in gebruik genomen werd, bestonden er al moppen. Er is geweten dat reeds in de 17e eeuw Aernout van Overbeke al moppen noteerde die hij in dagelijkse gesprekken opving. In die tijd werden deze grappen echter 'boerden', 'kluchten' of 'uien' genoemd. We kennen de mop nu als een verhaal met een duidelijke climax, vroeger waren er echter verhaaltjes waarin meerdere grappige momenten zich voordeden. Die verhalen zijn al bekend sinds de middeleeuwen en werden later zelfs nog gebundeld in zogenaamde kluchtboekjes.

Veel plezier nog met de moppen op deze website, en vertel het door!

 
Privacybeleid